15 юли 2021

"ИмПулс I" успешно набра близо 6 млн. лв. на BEAM пазара на борсата

"ИмПулс I" успя да набере близо 6 млн. лв. при първичното публично предлагане на акции на борсовия BEAM пазар, с мениджър по емисията инвестиционен посредник Карол. Интересът към проведеното на 7 юли 2021 г. публичното предлагане беше значителен и аукционът завърши с презаписване от над 1.5 пъти. 

Към предлагането проявиха интерес както индивидуални, така и институционални инвеститори, като 537 от тях успяха да запишат акции. От общо 28 юридически лица, записали акции, 13 са институционални инвеститори. Индивидуалните инвеститори, подкрепили предлагането, са 509, което стана възможно благодарение на специалния прозорец в началото на сесията предназначен за поръчки до 10 000 акции.
 
Всички изпълнени заявки са на цена от 1.1 лв. на акция, което беше предварително определеният таван на емисионната стойност при номинал 1 лв. Така при записани общо 5.334 млн. книжа компанията ще набере 5.9 млн. лв., което е и почти максимума за сегмента BEAM.
 
Набраният капитал ще бъде инвестиран в растящи компании с иновативен подход, без значение дали са в сферата на IT или в друг сектор. Средствата са предвидени за нови инвестиции, но с част от тях може да бъдат подкрепени и компании, в които "Импетус" вече е акционер. Портфейлът ще бъде комбинация от дългосрочни вложения и дивидентни компании.
 
Броени дни след успеха на първичното публично предлагане стартира и търговия на временната емисия права върху записани акции на дружеството. Тя се търгува под борсов код: IMP1 и ще продължи до датата на вписването на увеличението на капитала на дружеството в Търговския регистър.
Назад към новините