Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за "Най-Добрите Идеи от Трейдинг Деска на Карол"!

trading-desk-na-karoll-nai-dobrite-idei

Тук може да намерите най-добрите анализи от нашия Трейдинг Деск представени кратко, точно и ясно и съобразени с текущата макроикономическа обстановка. Целта ни е да Ви дадем инструменти и аналитичен подход, с които сами да взимате правилните решения и да управлявате успешно Вашето финансово бъдеще.

Пожарникар и милиардер в небесата?jeff-bezos-pojarnikar

Кой рискува живота си след като вече е натрупал $190 млрд. лично състояние? Научете в анализа „Пожарникар и милиардер в небесата?“.

Получете БЕЗПЛАТЕН ДОСТЪП до този и всички други анализи сега!

към анализите!

Карол Макроинвестиране - Криптовалута през доказана борса?

bitcoin-prez-sigurna-borsa

Bitcoin поевтиня с над 20% от 21-ви февруари насам. Charlie Munger, съдружникът на Warren Buffett заяви, че валутата е твърде несигурна, за да стане общоприето платежно средство, но пък е „изкуствен заместител на златото.“ Стойността на златните държавни резерви, 34,700 хил. тона, е близо два трилиона долара докато пазарната стойност на Bitcoin e под трилион.

Ако новoтo поколениe възприемe крипто така както старото златото, то е възможно Bitcoin да расте дългосрочно, макар и със значителни спадове по пътя. Неслучайно утвърдени институции като Visa (V)Mastercard (MA)JP Morgan (JPM) и BlackRock (BLK) колебливо се насочват към сектора.

Покупката на криптовалути обаче е по-сложно, дори съмнително, за  някои инвеститори. Вижте начини да се участва чрез доказани борси – Швейцария или Германия, в най-новия ни анализ на тема "Криптовалута през доказана борса?"!

Активи купени от европейски борси са освободени от данък капиталова печалба. Не е препоръка за покупко-продажба. Риск от загуба.

Получете БЕЗПЛАТЕН ДОСТЪП до този и всички други анализи сега!

КЪМ АНАЛИЗИТЕ!

Малко повече за автора на анализите

Авторът е бил анализатор на акции в потребителския сектор в $6-милиарден хедж фонд в Лондон. Работил е в Citigroup Global Markets, Goldman Sachs Asset Management и $2-милиарден университетски фонд в САЩ, Великобритания и Хонг Конг. Завършил е Магистър по Финанси в University of Cambridge в Англия със стипендия и бакалавър по Икономика в Америка. Има близо 10 години опит на международните финансови пазари в областта на акции, деривати и арбитраж.

 

Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, не е препоръка или съвет за сключване на сделки от Ваша страна и не е съобразен с рисковия профил, финансовите възможности, опита и знанията на конкретен инвеститор. Сключването на сделки с финансови инструменти на международните финансови пазари крие висок риск - можете да понесете частична или пълна загуба на първоначално вложените от Вас средства, както и да понесете разходи и загуби надвишаващи инвестицията Ви. Поради тази причина не трябва да инвестирате пари, които не можете да си позволите да загубите. Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, поради което не е предмет на забрана за сключване на сделки преди разпространението и на нормативните изисквания, целящи насърчаването на независимостта на инвестиционно проучване. Материалът се базира на предишни резултати (доходност и възвръщаемост) на финансовите инструменти. Миналите резултати не са надежден индикатор за бъдещите резултати. Валутата на представените инструменти може да е различна от валутата на инвеститора и печалбата може да се намали или увеличи в резултат на колебания на валутния курс. Информацията се основава на брутни резултати и ефектът от комисионните, таксите и други разходи би намалил възвръщаемостта. Този материал е изготвен от името на „Карол“ АД – инвестиционен посредник, лицензиран от Комисията за финансов надзор, ул."Будапеща" № 16,София 1000, България.

 

*Източник на снимката: https://www.instagram.com/jeffbezos

 

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж.

67.02% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик.
Помислете дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.